Sauna

Infrarood sauna cabine:
Een infrarood cabine ziet er uit als een traditionele sauna, maar biedt een totaal andere ervaring. Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna. Een veel voorkomende reden is uit medisch oogpunt, zoals spier en gewrichtspijnen, reuma, artrose, fibromyalgie en verkoudheid. De personen die hier last van hebben, hebben veel baat bij het gebruik van een infrarood sauna, vooral een sauna met full-spectrum stralers.  Infrarood saunas zorgen ook voor een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen in het lichaam, een betere doorbloeding en het is goed voor uw huid. Een sauna zorgt ook voor een moment van ontspanning na een drukke werkdag. Bijvoorbeeld met een goed boek of rustgevende muziek biedt het een ideaal moment om even lekker bij te tanken. Om ervoor te zorgen dat wij altijd aan uw persoonlijke wensen kunnen voldoen, heeft Healthvision 25 verschillende infrarood saunas. Deze infrarood saunas varieren in infraroodstralers, afmetingen, houtsoorten en accessoires. Er is dus altijd een model dat aansluit bij uw wensen.

Effecten van een infrarood sauna:

  • Verbeterde weerstand, doorbloeding en elasticiteit van de huid
  • Vermindering van cellulitis, acné, hoge bloeddruk en menstruatiepijn
  • Afvoer giftige stoffen opgenomen in de buitenlucht (uitlaatgassen, etc)
  • Geeft verlichting bij reuma, stijve spieren, spierpijn, gewrichtspijn
  • Helpt tegen stress en slapeloosheid
  • Natuurlijke verbranding van calorieën (gewichtsverlies)
  • Aangenamer dan een gewone sauna

Veiliger:
De droge, comfortabele warmte van een infrarood cabine is geschikt voor iedereen. Ook kinderen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid kunnen nu op een meer beschermde manier van een IR cabine genieten.

De zuiverende werking van de IR cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Transpireren vergt  veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een weldoende training van hart en bloedvaten.

De warmtestraling verlicht ook spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), zowel als spanning, zwelling en stijfheid van de spieren.

Door in het lichaam veel warmte op te wekken (zoals een kunstmatige koortsreactie) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd. Hierdoor verbetert de totale weerstand.

Een regelmatig gebruik van de infrarood cabine houdt u heerlijk fit en gezond. Het is dé ideale plek om even optimaal te ontspannen en nieuwe energie te 'tanken' in een rustgevende omgeving.

Sneller:
Reeds na een opwarmingstijd van enkele minuten is de infraroodsauna cabine klaar voor gebruik. Bij een traditionele sauna duurt het min. 15 tot 30 minuten alvorens de noodzakelijk temperatuur bereikt is. Dit vertaalt zich ook in een lager energieverbruik.

De zon heeft een weldadige werking op de mens. Zij schenkt ons energie en verwent ons met haar warmte stralen. Verantwoordelijk hiervoor zijn de onzichtbare en ongevaarlijke infraroodstraling uit het zonnespectrum. Deze stralen hebben de eigenschap het lichaam direct en diepgaand te verwarmen, zonder de omgevingstemperatuur onnodig te verhogen. Denk maar aan het zalige warmtegevoel tijdens een zonnige winterdag.

In een infraroodcabine ervaart u dezelfde aangename stralingswarmte. Een uniek systeem dat eenvoudig bij u thuis kan geplaatst worden. U kan er met het hele gezin dagelijks gebruik van maken, want een volledige sessie duurt niet langer dan 30 minuten.

De heilzame werking op lichaam en geest:
De dieptewerking van de infraroodstraling stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Toxische afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid.

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag!

Bijlage

Mijn persoonsgegevens mogen behandeld worden conform de Privacyverklaring